In het kort mijn verhaal en ervaring.

 Ik ben gevlucht uit Syrië in 2015, dat was heel heftig. Toen ik hier aankwam was het best een verwarrend periode maar ben al snel vrijwilligerswerk gaan doen in een bejaardentehuis om van de mensen te leren en natuurlijk de taal. Ik ben toen een cursus Nederlands gaan doen omdat ik mij zo snel mogelijk goed wilden bewoorden en begrijpen wat de andere mensen zeggen en bedoelen. Mijn idee was niet direct om kok te worden, ik wilde laborant worden maar ik zag mijzelf in een droom kok zijn en koken, het was net echt. En het heeft mijn heel enthousiast gemaakt. Ik hen mij op een gegeven moment ingeschreven op school en als stagiaire begonnen in een restaurant in Apeldoorn, daar heb ik 2,5 jaar gewerkt en toen ingestroomd in de koksopleiding Zelfstandig werkend kok niveau3 welke ik in 2022 succesvol heb afgerond. 

Wanneer ben ik begonnen?

 Ik ben begonnen in 2018 en dat was best spannend maar ook grappig want ik heb 1 keer voor iemand iets gekookt en hij was zo enthousiast dat hij nog een keer eten bestelde en dat uiteindelijk bleef doen. 

Waarom ben ik begonnen?

 Toen ik jonger was voelde ik al snel dat ik de baas ben van mijn leven, ik kan heel veel sturen, ik wilde dus heel graag voor mijzelf beginnen. Mede door mijn creativiteit en energie ben ik heel goed en efficiënt geworden in de veganistische en vegetarische keuken alsmede de glutenvrije en lactosevrije keuken. Ik vind het heel leuk en uitdagend om deze gerechten te maken. Koken is emotie en lekker eten inspireert, je word blij van pure producten en gerechten. 

Wat is mijn doel?

 Mensen laten zien, proeven en bewust maken hoe lekker en inspirerend vegetarisch eten kan zijn en dat dat ook helemaal kan zonder daar dierlijke producten bij of mee te gebruiken. Natuurlijk heeft iedereen de keuze om te eten wat hij of zij wil maar plantaardig en voedingsrijk eten is de toekomst. 

Wat is mijn visie voor de toekomst?

Ik vind het belangrijk om bewustwording te creëren om mensen te laten zien dat de mogelijkheden met de producten die 100% plantaardig zijn heel uitgebreid zijn, ik durf wel te zeggen oneindig.

Ik wil dat men bewust word en het vertrouwen krijgt dat plantaardig eten heel erg goed voor je is, ook de energie die je krijgt van voedsel heeft hiermee te maken.

Bijvoorbeeld gluten maken je vermoeid en vol, kikkererwten kun je daarentegen blijven eten zonder dat je daar echt vol van raakt. Ik wil ook graag de drempel verlagen voor mensen met speciale dieetwensen en allergieën. 

Dankwoord.

Zover als ik nu ben was ik niet gekomen zonder hulp en steun van een heleboel mensen, ik wil ze graag individueel aan jullie voorstellen en bedanken en dat zal ik ook doen in de toekomst maar voor nu wil ik iedereen laten weten;

Dank, duizendmaal dank voor jullie steun, energie, begrip en vertrouwen.

Heel veel liefs en energie,

Yasmine Aboud .